Hoppa till innehåll
  • Filtrera
  •   Sök vidare
  • Välj din skola
Aktuellt

En magisk dag för dig som älskar Harry Potter! Klicka på bilden för mer information:

Lumos 2016

Påsklov 2016

Lovtider är ju till för att koppla av eller sporta, men också för att pyssla och vara kreativ! Kom på Östersunds biblioteks påskpyssel, och skapa världen i din favoritbok. Klicka på bilden för mer information!

Sportlov 2016

Snart är det sportlov. Varför inte varva vintersportandet med lite bibliotekshäng? Klicka på bilden för att läsa mer om aktiviteterna på Östersunds bibliotek.

Tisdagen den 9 februari firas både fettisdagen, internationella pannkaksdagen och Safer Internet Day. Safer Internet Day handlar om att göra Internet till en bättre plats för alla, särskilt barn och unga, Läs mer på http://www.saferinternet.org.uk/, där du bland annat kan göra ett quiz (på engelska) för att se om du gör snälla val online. Fira genom att äta en semla och vara extra schysst på Internet!

Safer Internet Day

Leta spöken på biblioteket, bygg en stad eller lär dig mer om datorspelsutveckling

Löven faller, den mysigaste halsduken viras runt halsen och det blir mörkare om kvällarna. Det börjar lukta höstlov! Vad ska du hitta på? Kom till biblioteket såklart! Här finns både de roligaste aktiviteterna och den bästa höstläsningen. 

Höstlov

Tisdag, 27 oktober: Spökvandring Mer information 

Onsdag, 28 oktober: Bygga stad! Mer information

Torsdag, 29 oktober: Bibbhack 2015 Mer information

Påskägg

Påsk är en tid för mysterier och deckargåtor. I alla fall enligt våra norska grannar, där det är tradition att läsa deckare under påsken, så kallat “påskekrim”. En ganska trevlig tradition, eller hur? Här hittar du tips på bra deckare för påskens lässtunder.

Birger

Sportlovet är ett välbehövligt avbrott från skolstressen mitt i den gråaste vintern. Det kan vara en tid för att komma ikapp med det där skolarbetet du ligger lite efter med, eller äntligen läsa den där boken du längtat efter. Men sportlov är ju också tid för aktiviteter. Oavsett om solen skiner på näsan eller regnet äter upp all snö så finns det massor att hitta på för den som stannar i stan.

Bokjuryn

Nu är det dags att rösta fram de bästa böckerna från det gångna året! Genom att rösta har du också chansen att vinna fina priser.